ja bih da kazem...

Dobrodošli na moj blog

12.01.2012.

Evo mene ja dosla???

            Jurila sam Fejićevom, prvo po ono malo novaca, pa sa tim gariblukom u Konzum;  - Buduća svekrva je zaslužila Bajaderu, nikako neku „jeftinu tursku bombonjeru“, ionako dobija „jeftinu“ nevjestu, red je da ista pokuša prikriti realnost, a nije li to uvijek tako sa svekrvama i nevjestama?!

Slijedeća pauza je u cvjećari; - Poslušala sam savjet „najiskusnije“ rodice i kupila buket crvenih ruža, ista mi je prijetećim glasom napomenula;  Žene jednostavno vole Ruže, nemaš šta ti sada izmišljati toplu vodu, nego; Bajadera+ Ruže= simpatije?!

I tako bi, eto mene na vratima potencijalnih „?!“ ... Odabir; „toplih“osmjeha,... instrumenata za „ulizivanje“ je rezultirao predvidljivim uspjehom, pobrala sam simpatije, kako dalje... to ćemo( valjda) tek vidjeti.

Tzv., kafa je trajala više od dva sata, ugodno smo ćaskali i zapravo je zastrašujuće jer je sve u tim satima bilo nekako odviše prirodno, blisko i prihvatljivo, na pola puta do povratka doma iz mnoštva slika i riječi izdvojila se jedna „zastrašujuća“ rečenica; Pas mater, pa ni oni mi nemogu biti izgovor?!

Teško je dodirnuti istinu i reći isključivo da sam bila zabrinuta, preplašena ili ... naime između svih tih zamalo definicija stanja nutrine,  osjećala sam neku nedefinisanu snagu onog „Mi“ i krijući od sebe jedva da sam uspjevala odoliti spoznaji koja ponajviše liči na sreću?!